4.5 m/s, 68 kW

Vilka vi är

By Wind är ett av Nordens ledande kvalitetstryckerier, med en ambitiös hållbarhetsagenda som gör skillnad i praktiken.

By Wind Group

Varför går två av Nordens största och mest ansedda tryckerier samman? Göteborgstryckeriet i Mölndal räknas som Nordens främsta kvalitetstryckeri. DanagårdLitho i Ödeshög räknas som ett av Nordens mest miljömedvetna tryckerier.

Samgåendet innebär att det föds två nya, högt specialiserade systerföretag: Kvalitetstryckeriet By Wind och förpackningsspecialisten GBGT Box. Uppdelningen ger båda företagen bästa förutsättningar att fokusera på sin respektive expertis och värdeerbjudande.

Våra affärsområden

Vi tror inte att alla kan vara bäst på allt. Därför har By Wind delat in verksamheten i olika affärsområden där våra medarbetare kan verka som specialister inom varje område.

Art Printing

När du behöver trycka en fotobok, konstbok eller någon annan trycksak med riktigt höga kvalitetskrav hjälper vi dig. Vi har specialistkompetens inom retusch och bildbehandling och har under åren haft ett nära samarbete med välrenommerade fotografer och formgivare.

Som en av Sveriges mest erkända bokproducenter har vi kunnandet och utrustningen som gör dina bilder full rättvisa. Det här är Art Printing By Wind.

Commercial Printing

Företagets trycksaker kan bland annat omfatta broschyrer, kataloger, årsredovisningar eller kortare digitaltryckta serier. Vi trycker med hög kvalitet och stor omsorg. Ett perfekt tryck vårdar ditt varumärke.

Vi arbetar med flera olika tryck- och rasterteknologier för att optimera varje enskild produktion. Hos oss kan du trycka med LED-UV, konventionell offset, Inkjet (vattenbaserad) och modern HP Indigo-teknik. Vilken teknik du väljer beror främst på upplagans storlek och frågor kring ekonomi och tidsfaktorer. Fråga oss om råd – även om vilken lösning som blir mest klimatsmart.

För att kvalitetssäkra hela produktionen har vi egen bokbinderiavdelning som täcker in de mest vanligt förekommande produkterna. Det ger oss kontroll längs hela kedjan. Det här är Commercial Printing By Wind.

Architecture Printing

Vi är specialister på att producera inredningar och dekorer och gör det så enkelt som möjligt för inredare och dekoratörer att skapa nya hållbara miljöer. Att förnya eller göra ny inredning är enkelt med modern grafisk teknik. Digital färgstyrning och hög kvalitet i material och färger garanterar ett utmärkt resultat. Printa motiv direkt på en möbelklädsel, kakelplattor, trä- eller akustikpaneler. Dekorera en glasyta med film, något konstnärligt eller med en praktisk funktion. Ändra rymden i ett rum med bakgrundsbelysta textila väggar och tak.

Vi trycker även stora bilder som förmedlar stora upplevelser. Till exempel fasadbilder, banderoller, fondväggar och butiksskyltning. Du kan också få hjälp med displayer för events, presskonferenser, säljaktiviteter, mässor eller någon annan marknadsaktivitet. Det här är Architecture Printing By Wind.

Digital Solutions

Ditt samarbete med oss ska vara enkelt, bekvämt och effektivt. Med våra digitala tjänster skapar vi platser, lösningar och effektivitet som är avgörande. Våra digitala verktyg kan administrera, distribuera och anpassa ditt marknadsmaterial på önskat sätt. Vi kan skapa rätt plats med attraktivt utseende för att kommunicera, sälja och förmedla dina produkter och tjänster. Vi kan digitalisera hela kedjor inom inköp, distribution, produktion och ekonomi. För dina behov, för ett mindre klimatavtryck och vår gemensamma effektivitet. Det här är Digital Solutions By Wind.

Läs mer om våra olika tjänster.

GBGT Box

I By Wind Group ingår även vårt systerföretag GBGT Box, förpackningsspecialist för varumärken i premiumsegmentet. Tillsammans delar vi ett engagemang i kvalitet och hållbarhet.

Besök GBGT Box för idéer och inspiration – se hur du kan få hjälp med hållbara, funktionella och unika förpackningar.

Kontakta oss