SKICKA GRÖNT för en snabbare omställning av transportsystemet

För att fler svenska åkare ska kunna göra investeringar i klimateffektiva fordon och fossilfria bränslen krävs fler subventioner och kraftfullare stimulanser.

Vi har därför valt att gå med i DHL Freights koncept SKICKA GRÖNT. Konceptet är enkelt. Som vår kund väljer du tillvalet SKICKA GRÖNT på dina sändningar. DHL säkerställer då att motsvarande tonkilometer som din sändning ger upphov till går till en fossilfri teknik någonstans i DHLs inrikesnätverk. På så vis gör tillvalet SKICKA GRÖNT att transportarbetet med din sändning blir fossilfri någonstans inom Sverige.

Merkostnaden för att SKICKA GRÖNT är 4 kronor ex moms per sändning (DHL Paket, Paket Export, DHL Service Point & DHL Parcel Connect), och 39,20 kronor ex moms per pall (DHL Pall, DHL Stycke och DHL Home Delivery).

Intäkterna från SKICKA GRÖNT går oavkortat till att ersätta åkarna för merkostnaden när de investerar i klimatsmarta fordon och bränslen. Genom att DHL ger åkarna en extra ersättning per fossilfri kilometer kan åkaren räkna hem en större investering. SKICKA GRÖNT bidrar därmed till en snabbare omställning av det svenska transportsystemet och att fler transportörer vågar ta den risk som en dyrare klimatsmart teknik innebär. Bränslen som används inom Skicka Grönt under 2020 är el, biogas och etanol.

Miljömässig hållbarhet har länge varit ett ledord för oss på DanagårdLitho. Många av våra kunder har en miljöpolicy med krav på mer hållbara transporter eller krav på helt fossilfria transporter. Med SKICKA GRÖNT får vi ytterligare ett hållbart alternativ för våra transporter. Minskningen av koldioxid med SKICKA GRÖNT redovisas i emissionsrapporten som är en service som kan beställas för alla som är kund hos oss.

Mer information om SKICKA GRÖNT finns här.